Van Frankrijk naar Vlaardingen

Waar het allemaal begon

Nico Klein en Gonny Kruisdijk, twee levensgenieters pur sang. Met in het bezit van ‘De Pastorie’, een Bed and Breakfast in Cussy-en-Morvan in Frankrijk, leefden wij de droom van velen. Maar begin 2016 begint het te kriebelen en gaan wij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wat voor uitdaging? Dat staat nog open. Waar? Bij voorkeur Nederland. Eisen? Genoeg ruimte om veel ideeën uit te kunnen werken.

Na wekenlang het internet af te struinen, worden wij op slag verliefd op het monumentale pand aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen en verlaten wij Frankrijk.

De eerste ontmoeting met de oude haringdrogerij

Op een koude winterdag, inmiddels twee jaar geleden, zetten wij voor het eerst onze voetstappen in dit geweldige pand. We kunnen wel zeggen dat we meteen betoverd waren door de sfeer wat in dit gigantische pakhuis hangt. Een flinke dosis creativiteit borrelde meteen op. En na nog geen nacht wachten, was de knoop doorgehakt. Yes, let’s go!

Van 1300 vierkante meter leegte naar OOAK Company

Na nog geen week zijn wij de gelukkige eigenaren van een 1300 vierkante meter leeg pakhuis. De ruimte? Verbluffend! De sfeer? Geweldig! De inhoud? Volledig leeg. Hoe tover je een compleet leegstaand pakhuis om tot OOAK Company? Waar begin je? Heel simpel. Met een wandje een kleur geven. En zo begonnen we, met een blik verf en een kwast.